Поселення до гуртожитку

І. Процедура поселення в гуртожиток вперше студентів або студентів нового набору

Орієнтовно з 26 по 30 серпня кожного року, проходить поселення здобувачів освіти нового набору та старших курсів.

1. Поселення здобувачів освіти нового набору відбувається в день проведення перших загальних батьківських зборів (26-27 серпня 2023 року), на які батьки неповнолітніх студентів мають привезти заповнені: 1) договір найму жилого приміщення в гуртожитку ВТФК – 2 екземпляри; здобувач освіти: 1) заповнену заяву на поселення в гуртожиток Вінницького технічного фахового коледж.          

    Такі документи як: заява, договори батьки зі студентами мають роздрукувати з сайту коледжу та заповнити (див. документи для поселення).   

2. Заздалегідь батьки неповнолітніх студентів та всі здобувачі освіти мають ознайомитись з Положенням про користування гуртожитком Вінницького технічного фахового коледжу, Правилами внутрішнього розпорядку гуртожитку Вінницького технічного фахового коледжу, розміщені на сайті коледжу.

3. Для організованої та швидкої процедури поселення студенти нового набору мають підготувати  та подати пакет документів  та довідок, визначені Правилами внутрішнього розпорядку гуртожитку Вінницького технічного фахового коледжу:

1) особисто пред'явити паспорт громадянина України (ID-картку);

2) здати ордер на жилу площу в гуртожитку (виданий класним керівником);

3) здати 2 фотокартки 3*4;

4) пройти інструктаж із техніки безпеки та пожежної безпеки гуртожитку ВТФК під підпис;

5) ознайомитись з Правилами внутрішнього розпорядку гуртожитку ВТФК під підпис;

6) здати укладений договір найму жилого приміщення в гуртожитку ВТФК;

7) показати квитанцію про сплату за проживання в гуртожитку згідно умов договору;

8) здати  довідку про: санітарно-епідеміологічне оточення (свідчить про те, що особа не перебувала в контакті з інфекційними хворими останні 21 день) (термін дії -  3 дні);

9) здати  довідку про проходження флюорографічного огляду або р. Манту, якщо особа не досягла 16-річного віку  (термін дії - 1 рік );

10) пройти огляд у медичної сестри коледжу, що засвідчує видана медичною сестрою коледжу довідка.

3. Особі, яка поселяється до гуртожитку, згідно з виданим їй ордером надається:

  1. ліжко-місце або окреме жиле приміщення (кімната);
  2. майно за переліком, зазначеним у договорі найму жилого приміщення в гуртожитку ВТФК;
  3. перепустка на право входу до гуртожитку;
  4. ключі від секції та кімнати.

У гуртожитку діє пропускна система, цілодобово працюють вахтери, охоронець, є медична сестра, вихователь гуртожитку, паспортистка, завідувач гуртожитку.

4. Особа, яка поселилась в гуртожиток ВТФК повинна надати паспортисту ВТФК для реєстрації місця проживання  копії таких документів (якщо інше не передбачено чинним законодавством України):

  1. паспорт громадянина України (ID-картка);
  2. додаток до нього (довідка про реєстрацію місця проживання);
  3. ідентифікаційний код;
  4. посвідчення про приписку з відміткою про зняття з військового обліку (для здобувачів освіти чоловічої статі, яким у рік приписки виповнюється 17 років ).

Оплата приписки проводиться за рахунок особи, якій надано жилу площу в студентському гуртожитку ВТФК.

На початку навчального року у гуртожитку проходять зустрічі студентів із адміністрацією по роботі в гуртожитку , головою студентського департаменту гуртожитку із метою ознайомлення студентів з їхніми правами та обов'язками, з правилами техніки безпеки, правилами поведінки в гуртожитку та організації змістовного дозвілля студентів у позанавчальний час.

Щотижня проводяться засідання студентського департаменту гуртожитку, де розглядаються питання побуту, дозвілля студентів тощо. Систематично проводяться рейди-перевірки санітарного стану кімнат і місць спільного користування, а також дотримання студентами гігієнічних норм. Виставляються оцінки, на основі яких проводиться конкурс на кращу кімнату гуртожитку.

ІІ. Процедура поселення в гуртожиток студентів старших курсів

Для поселення студентів, які вже проживали в гуртожитку щорічно необхідно подавати:

1) укладений договір найму жилого приміщення в гуртожитку ВТФК на навчальний рік;

2) квитанцію про сплату за проживання в гуртожитку згідно умов договору;

3) довідку про санітарно-епідеміологічне оточення (свідчить про те, що особа не перебувала в контакті з інфекційними хворими останні 21 день) (термін дії -  3 дні);

4) довідку про проходження флюорографічного огляду або р. Манту, якщо особа не досягла 16-річного віку  (термін дії - 1 рік );

5) пройти огляд у медичної сестри коледжу, що засвідчується виданою довідкою.